13-07-2019

Nyt flag: Her er der understrøm!

Img 20190710 154525 crop

Hestehuller, revlehuller og understrøm er ubehagelige ord. Det er farligt, og understrøm og er noget, man skal holde øje med, når man går på stranden.

Derfor har Nordkystens Livredningstjeneste lavet et nyt flag, der viser, hvor der er understrøm og revlehuller på stranden.

Især den jyske vestkyst er kendt for revlehuller, eller som de også kaldes: hestehuller. Men revlehuller og understrøm kan opstå på alle strande, hvor der er bølger, der bryder ind over en revle eller løber rundt om høfder, stensætninger og moler.

Vestlige vindretninger giver også store bølger langs Nordkysten. Så opstår der revlehuller, når vandet, som bølgerne bringer ind over revlerne, graver render på tværs af revlen for at sive tilbage ud på dybere vand igen. På samme måde er der stærk strøm og dybt vand, når vind og bølger presser vandet rundt omkring stensætninger og moler.

”Vi sætter det nye understrøms-flag ud på stranden på det sted, der er risiko for revlehuller og understrøm. Så er de badende klar over, at man skal lade være at gå i vandet omkring flaget”, forkarer cheflivredder John Mogensen.

Sådan gør vi: Når vi observerer et revlehul/understrøm, sætter vi flaget ud, Og vi kan også lade det stå ude natten over. Det er ikke en garanti, men en ekstra service. Man skal altid tænke sig om, inden man hopper i havet.

Se mere om revlehuller her.

Se badevejret og hvor der er livredder på standen på Nordkysten her.