24-07-2019

Falske alarmer i sommerheden

67231911 392621728036990 8052864264668446720 n crop std 3 2

Det varme sommervejr får lige nu hele Danmark til at tage på stranden. Det er dansk sommer, når den er bedst.

Men mange badegæster betyder også mange falske alarmer. Et par shorts, sandaler og en t-shirt. Mere skal der ikke til for at sætte den store alarm i gang.

Derfor tilbyder livredderne på Nordkysten nu et lille skilt - en tag - til at sætte på dit tøj. Hvis du fx går en længere tur eller svømmer langt og lader dit håndklæde eller dit tøj ligge på stranden, så sæt en tag på.

Idéen er at undgå falske alarmer, hvor livredderen må skifte til alarmberedskab og starte en omfattende eftersøgning på land og i vandet efter en formodet forsvunden person.

”Det er næsten dagligt, vi har falske alarmer, fordi der er efterladt tøj på stranden. Det kan være, når vi ankommer til livredderposten om morgenen, eller hvis badegæsterne i løbet af dagen går ud og spiser en frokostpizza eller svømmer en lang tur”, forklarer chef for Livredningstjenesten, John Mogensen.

Og det er rigtigt ærgerligt. For en falsk alarm stjæler af livredderens tid og opmærksomhed, som bedre kunne være brugt på strandens øvrige gæster.

Vi vil derfor bede dig om at bruge tags. Du kan få en af livredderen, eller du kan selv lave en seddel og sætte på dit tøj. Så kan vi se, alt er i orden.

Se badevejret, og hvor der er livredder på stranden på Nordkysten her

Følg os også på Facebook

(Foto: Susanne Buhl)